23.6.2015

Kanitalo








Juhannusta vietettiin kokoamalla kanitaloa, joka viimein saapui, tuotteiden loputtua kesken. Virallisestihan tämä on kanakoppi, joten kesäkanojen suosio näkyy varmaan tässäkin...







Vasemmassa reunassa olevasta munimiskopista poistimme väliseinän, koska Gege (otamme oikeuden viitata tähän pitkäkorvaiseen eläinystäväämme kaikilla erisnimillä, jotka alkavat K:lla tai G:llä) luultavasti hautoo vain omia muniaan... otaksun... Itse koppiosa on helppo pitää puhtaana, koska pohjalevy on ulosvedettävä. Tässä ei ole pohjassa verkkoa, mutta koska se on sijoitettuna valun päälle, ei luppana ainakaan pakoon pääse. Koppi on aika helppo siirrellä myös nurmikolle makoisille apajille. Meillä ei ainakaan toistaiseksi olla keksitty vielä kaivamisjuttuja.









Orret jätettiin luonnollisesti asentamatta. Perimmäisessä tilassa on mattoa ja pesätekstiilejä, ruoka-astiat ja heinää, josta ne on helppo huoltaa. Välitilassa, joka on siis ulosvedettävällä pohjalla, pidetään vessa-astia. "Alakerrassa" on sitten heinähäkki – jota käytetään usein myös nojatuolina, vielä kun siihen mahdutaan – sekä vesiautomaatti.


Ei kommentteja: