18.6.2015

Feeniksinä Pilha 85.3



Nyt ollaan edetty uuden vierastalon rakennussuunnitelmissa siihen vaiheeseen, että suunnitelmia voipi vähän esitellä. Jos jostain syystä tämä kyseinen talo ei meidän tulekaan olemaan, on tässä jo hyvää runkoa myöhemmälle vertailulle.


Näillä näkymin päädymme Pihla 85-lomataloon, tarkemmin pohjaratkaisulla 85.3:een, joka on saunallinen versio. Kerrosalaa on 49,2 m2. Vaikka meillä pihasauna jo onkin, tätä omalla sisäänkäynnillä lohkaistua saunan puolta on hyvä käyttää siihen saakka vaikka varastona, kun/jos tarve tai mielenkiinto herää rakentaa sauna valmiiksi saakka. Lauteethan ovat kyllä jo tulossa toimitukseen mukaan. (Paitsi että voikin olla, ettemme ota ylipäätään ollenkaan puutavaratoimitusta tuohon pakettiin mukaan.)






Tämä tulee paksummasta hirrestä, lämpöseinärakenteella, parvekkeellisena (mikä olisi ollut mahdollista tehdä myös sisätilaksi), mutta ilman takaterassia. Pikaisen vilkaisun mökkiin saa klikkailemalla auki Suomen kaunein mökki -sarjan Magnusskärin jakson, jossa samainen tönö on esitelty livenä.


Koko esite PDF-tiedostona täällä.







Tikkurilan värisuunnitteluohjelmalla ollaan tehty jo alustavia luonnoksia ulkoasun värityksistä. Vahva visio on siitä että julkisivu sävytetään vaalealla tai vaaleanharmaalla kuullotteella, riippuen kuinka sävy herää puun pinnalla, katosta tulee tumma ja yksityiskohtia korostetaan tummemmalla harmaalla ja valkoisella.

Pilhan kattoikkuna on helmi, se valaisee koko yläkerran, iso terassi ja parveke kruunaavat ratkaisun.


Ensi viikolla saamme vaihtolavan ja palaneen talon purkaminen voi alkaa. Emme ole kovinkaan optimistisia sen suhteen, että purettavasta rakennuksesta jäisi kummoinen määrä hyödynnettävää. Suurin harmi on vanha, paksu hirsi, joka on vähintäänkin kitkerän hajun imenyt itseensä. Aikaa on syksyyn saakka, sillä rakennuslupakaan ei ehdi ennen elokuuta, paketin toimitus ajoittuu aikaisintaan syyskuulle ja vasta luultavasti lokakuun puolella ryhdymme toimeen.


Mutta kyllä, tämä on kiva ja vierastalon tarkoitukseen asiansa ajava. ツ


Asioita tapahtuu joskus erikoisia teitä myöten. Kyllähän meillä on joskus ollut rakentaminen ajatuksissa. Se oli tosiaan silloin joskus, yli kymmenen vuotta sitten, kun vasta haaveiltiin omasta kodista. Sen jälkeen kun tämä ostettiin ja remontoitiin, sellaiselle ei olla hukattu ajatustakaan. Kauniisti sanoen remppa- ja rakentamiskiintiöt on olleet täyttyneinä. ;) Kunnes sitten tulee tällaisia käänteitä, jolloin löydämmekin itsemme uuden ääreltä... 


Ei kommentteja: