22.4.2011

Rommirusina-suklaa -pasha

Tällaisella ohjeella taipui tämän pääsiäisen pasha - ja ensimmäinen vuosiin tekemäni! Yleensä olemme korvanneet tämän herkun suoraan hedelmärahkalla, mutta nyt halusin kokeilla tehdä sellaista pashaa, joka ei olisi ällömakea ja johon ei kuulu sukaatit; jotta maistuisi edes miehelle, jos ei aivan perheen nuorimpien makuun ole. Sen sijaan rommirusina on yksi omia suosikkimakujani. Kehuja tuli ja hyvin tuntui uppoavan, joten katson kokeilukeittiöni onnistuneen vaatimattomassa tavoitteessaan ja uskallan laittaa tämän jälkiruoaksi pääsiäisaterialle... 

400 g maitorahkaa
1.5 dl kuohukermaa
4 kananmunan keltuaista
4 rkl ruskeaa ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl rusinoita (veitsellä vähintään puolitettuja, mieluiten rakenteeltaan vielä tätäkin hienompia)
50 g mantelirouhetta
3 rkl rommia (tai korvaa osa maitorahkasta valmiiksi maustetulla Valion rommirusina-rahkalla, myös rommi-aromeita on saatavilla)

päälle persikoita, rouhittua Fazerin Sinistä



Vatkaa kuohukerma.
Sekoita toisessa astiassa keltuaiset sekä muut ainekset. Yhdistä seokset.
Kaada pashamuottiin, harsolla vuorattuun siivilään tai käytä valutuksessa kahvinsuodattimia, joissa ei ole tippalukkoa. Tällöin aseta kaksi paperisuodatinta päällekkäin. Puista muottia käytettäessä on muistettava liottaa sitä ainakin varttitunti kuumassa vedessä. Tasoittele massa, peittele esimerkiksi kelmulla ja siirrä jääkaappiin valumaan siten, että neste pääsee postumaan vapaasti. Valuta ainakin muutama tunti - mieluiten enemmänkin.
Kumoa, koristele ja nauti!



Ei kommentteja: