400 g maitorahkaa
1.5 dl kuohukermaa
4 kananmunan keltuaista
4 rkl ruskeaa ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl rusinoita (veitsellä vähintään puolitettuja, mieluiten rakenteeltaan vielä tätäkin hienompia)
50 g mantelirouhetta
3 rkl rommia (tai korvaa osa maitorahkasta valmiiksi maustetulla Valion rommirusina-rahkalla, myös rommi-aromeita on saatavilla)
päälle persikoita, rouhittua Fazerin Sinistä
Vatkaa kuohukerma.
Sekoita toisessa astiassa keltuaiset sekä muut ainekset. Yhdistä seokset.
Kaada pashamuottiin, harsolla vuorattuun siivilään tai käytä valutuksessa kahvinsuodattimia, joissa ei ole tippalukkoa. Tällöin aseta kaksi paperisuodatinta päällekkäin. Puista muottia käytettäessä on muistettava liottaa sitä ainakin varttitunti kuumassa vedessä. Tasoittele massa, peittele esimerkiksi kelmulla ja siirrä jääkaappiin valumaan siten, että neste pääsee postumaan vapaasti. Valuta ainakin muutama tunti - mieluiten enemmänkin.
Kumoa, koristele ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti