9.4.2011

Lisäaineettomampi karkkipäivä

Tänä viikonloppuna päätimme vaihtaa väri- ja lisäainepommit myös karkkien osalta pieneen vaivannäköön ja tehdä herkut omassa keittiössä. Valmistimme Daim-, eli mantelikrokanttisuklaata ja valkosuklaa-mansikka-fudgeja jenkkireseptillä.

Daim-suklaa 
(suurperhe-pellillisen ohjemäärät suluissa)


150 g voita (250 g)
3 dl sokeria (5 dl)
1 dl siirappia (1.75 dl)
3 dl mantelirouhetta tai -lastuja ( 5 dl)

päälle 300 g maitosuklaata (500 g)

Sulata voi kattilassa, lisää joukkoon sokeri, siirappi ja mantelit. Keitä seosta noin 10 minuuttia koko ajan sekoittaen, varo pohjaan palamista! Levitä krokanttimassa tasaiselle alustalle.

Sulata suklaa varovasti esimerkiksi vesihauteessa ja levitä krokantin päälle.

Jäähdytä jääkaapissa ja leikkaa paloiksi. 
















Valkosuklaa-mansikka-fudget


























1 prk ( ~ 400 g) kondensoitua maitoa
500 g sokeria
120 ml vettä
4 rkl voita

100 g valkosuklaata
vaniljasokeria
kuivattua mansikkaa

Kondensoitu maito, sokeri, vesi ja voi sekoitetaan kattilassa ja keitetään puoli tuntia koko ajan sekoittaen. Keittämisen jälkeen joukkoon lisätään vaniljasokeri, valkosuklaa ja mansikan kuivatut sekä hienoksi murennetut palat (jälkimmäiset voidaan halutessa korvata esimerkiksi tummalla suklaalla, kaakaojauheella, pähkinöillä, mantelilla...).

Seos levitetään vuokaan jäähtymään ja nostetaan jääkaappiin. Jähmettymisen jälkeen paloitellaan - ja nautitaan!



Ei kommentteja: