31.3.2022

Tuunailtuja ja hankittuja




Ihan ekana uudet vohvelit. Valkoisen ja vihreän lisäksi ommeltavana odottaa roosaa ja tummanharmaata. Näistä saa kyllä suloisia yhdistelmiä! ♡ Pari metriä vaaleaa Repoveden retki -puuvillakangastakin makoilee odottaen myös työstöä. Todennäköisesti se menee simppeleihin sänkytekstiileihin, eli pussilakanaan, lakanaan tai pariin ja ehkä tyynyliinaan. 









Omista projekteista sen verran, että melkein ensitöikseni mummoutumis-uutisen kuultuani ostaa pamautin vaunut. 😅 Nimittäin on tosi hankalaa ryhtyä ompelemaan tai väkertämään asioita ilman että on jotain mihin sovittaa ja mallata. Eteen tulikin kuin tilauksesta ikää nähneet, mutta paria naarmua lukuun ottamatta kuin uudet Teutonian Spirit S3:t. Näitä on käytetty vain pari kertaa ulkona reissurattaina ja seuraavalla omistajalla vauvaa sisällä nukuttaessa. Ei tahroja, ei haalistumia, rullaavat kevyesti kuin ajatus. Koppa on oikeasti tilava myös leveydestään, mikä on syysvauvalle ja talviaikaan vaunuissa ulkoilevalle hyvä juttu. Näiden meidän nuorten koirien kanssa on myös piakkoin alettava opettelemaan vaunujen kanssa liikkumista. Kolmipyöräiset eivät ehkä ole kaikkein tukevin valinta, mutta näin käsi-, selkä- ja jokapaikkavammaiselle ehdottomasti parempi vaihtoehto kuin perinteiset nelipyöräiset. Käsijarru on silkkaa plussaa. Hintaa oli huimat 40 euroa, johon saatiin kaupan päälle vielä hoitoalustaa sun muuta.

Ei talon ekat saksalaiset, mutta meidän ensimmäiset Teutoniat kyllä. 

Ompelin näihin lisäpatjan/petarin sekä tyynyn. Vaunuverhoista yksi kauneimpia ja näihin sopivimpia on Mainelakeuden Turvassa-kankaasta Lillanan ompelema verho, sekä aiemmissa kuvissa vilahtanut Paapiin mintusta Jussi-kankaasta tehty, by Unelmankin, jossa taustapuoli on harmaa valkoisin pilkuin. Löytyypä tuolta vielä yksi minttu Pioni-verhokin. 🙊 Kankaat erilaisine kuoseineen on yksi mun heikkouksista... 













Toinen mainitsemisen arvoinen tuunailuun lukeutuva ommellus on Tiny Love Rocker Napper-sitteriin ommeltu lisäpatja Vallilan Kelohongasta. Kelohongasta ompelin myös makuupussin, joka matkusti jo tyttären kotiin. Itse sitteri ja sen oma patja on niin ikään lähes käyttämätön, mutta tällainen tukeva lisäalusta on mun mielestä vauva-aikana just kätevä, koska sen saa heitettyä pesuun tuosta noin vaan. On myös vähemmän liukkaampaa materiaalia kuin alkuperäinen, jonka materiaalivalintaa en suoraan sanoen ihan ymmärrä. Lisäpatjaan tein myös tukevan haaraosan, mutta sen käyttäminen vaatii vöiden lukko-osan siirtämistä pois sitterin omasta haara-osasta, joten en ainakaan vielä siihen ryhdy. Tämähän toimii kehtona aivan pienellä tuhinapussilla.

Turkoosia trikoota riitti hyvin vielä makuupussin päällekin. Tämä on lähinnä ajateltu lattialle leikkimaton suojaksi, mutta natsaahan se täydellisesti tuohon sitteriinkin. 

Tällä hetkellä odottelen Untuvikkopuodilta nimikointinappeja koristeisiin sekä standardoituja ompelumerkkejä Ikast Etiketiltä leluissa käytettäväksi. Sitten pääsen tekemään kaikki aloitetut jutut loppuun saakka. Palmikkoneulekangas odottaa uusittavaa makuupussia ja silikonihelmiä pitäisi ilmestyä Nappikauppa Punahilkasta niin ikään kohtapuolin. Ehkä joudun laulattamaan ompelukonetta Pumpukoihin ja kokeilla samalla paria muuta ajatuksiin noussutta rapisevaa ja ehkä kilisevääkin hahmoa.



 













Ei kommentteja: