12.8.2014

Pesimistä



Pesänrakennusta. Sängyn eteen halusin ottaa käyttöön tilanjakajan tuomaan yksityisyyttä ja luomaan pesivää ja rauhallista tunnelmaa. Nyt ihmettelen, miksi tein sen vasta nyt. ﺕ


Ikean oranssista Fillsta-valaisimesta loihdin valoa pehmentävän huivin avulla syysöihin meille valonlähteen, joka ei ole liian kirkas ja silmistä unet karkoittava vauvanhoitopuuhiin. Ajattelen sen olevan aurinkomme syksypimeillä vaikka koko kirkkaudessaan, mutta myös muistuttanee kohtuun siivilöityvää valoa.


Alemmasta kollaasista näkee kuinka lähellä vauvakammari meitä on, ja kuinka tässä muurin ympäri juostavassa 20-luvun talossa jokaisen seinän puhkaisee ikkuna, ovi tai muuri / tulisija. Sängyn vieressä olevasta ovesta ei siis ole normaalisti kulkua, vaan portaikkoon mennään toiselta puolen muuria – mutta nyt siitä on mahdollista ja kätevää liikkua suoraan vauvakammariin. Kovin isoa potentiaalia muuntautumiseen ei siis nämä tilat asumiseen tarjoa, mutta tällä tavoin olemme saaneet ne meitä palvelemaan. Yläkerta onkin sitten lasten vallassa – joka sekin suursiivottiin ja laitettiin eskarilaiselle ja koululaisille viikonloppuna valmiiksi arjen aherruksia varten.







Ei kommentteja: